lördag 21 augusti 2010

Efterrätt


Jag fixade efterrätten, smarrig chokladpaj med färska bär och grädde.

I början av sommaren hade jag planer att gå ner ett par kilo så började det nya livet med sallad till lunch, inga kakor osv. Gick väll ner ett kanske 4 kilo. Så kom det en massa kalas i vägen som stökade till det för mig. Men för ett bar veckor sedan började jag följa LCHF-diet, men även denna gång så slarvas det efter bara ett par veckor. Men från och med imorgon får det vara slut på det här. Kommer kanske inte hinna vara i form tills Mallorca men till beach 2011 ska förhoppningsvis de resterande 25 kilona på kroppen som inte hör hemma där vara borta.

Men till er som inte behöver banta kommer receptet till en helt underbart god paj, superlätt att göra är den också.

Pajskal
ca 300 g torra chokladkex (typ Maryland)
1 msk socker
ca 150 g smält smör eller 1,5 dl smält smör

Mal/smula sönder kakorna i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret och sockret. Tryck ut smeten i en pajform med baksidan på en sked. Grädda i 175 grader i 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du fyller pajskalet.

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 tsk vaniljpulver

Smält chokladen i en skål över vattenbad. Värm försiktigt den kondenserade mjölken i en kastrull under ständig omrörning, se upp så att det inte bränner fast eller klumpar sig. Vispa i vaniljpulvret och den smälta chokladen i den varma mjölken. Häll fyllningen i det förgräddade och helt svala pajskalet, ställ pajen svalt, inte nödvändigt i kylen. Låt svalna helt innan du dekorerar med valfria bär. Servera med en klick grädde eller en god glass.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar