måndag 2 augusti 2010

Bamsen har rymt!!!!!


Astrid har en vän som är mer kär än alla andra och han heter Bamsen. Bamsen är en lagom mjuk, lagom hård, lagom stor, lagom rosa, lagom gosad och alldeles, alldeles underbar liten mjukisgris. Idag fick han följa med på stan en sväng eftersom planen var att Astrid skulle sova i vagnen. Normalt stannar Bamsen alltid hemma och väntar på oss så att han inte springer bort, det är bara när vi åker hem till någon som han brukar kunna få följa med. Astrid och Bamsen sov gott i vagnen i 40 minuter medans mamman sprang i klädaffärer. Sen kom pappan till stan och ärendena fortsatte med flygande fart, då med en ganska uttråkad Astrid. I någon affär eller mellan två affärer tycker Astrid tydligen att Bamsen är tråkigt sällskap och hivar honom över bord. Mamman och pappan ser inte detta utan fortsätter sina ärenden. I bilen på väg hem inser jag att jag aldrig packade in någon mjukisgris i bilen.

Väl hemma börjar efterlysningen, mamman ringer först runt till alla butiker som vi varit i under dagen för att se om han har blivit inlämnad till kassan, men det fanns ingen Bamsen att hämta. Då började operation hitta ny Bamsen vilket visade sig lättare sagt än gjort. I över en timme ringde jag runt till alla tänkbara affärer som skulle kunna tänkas sälja den här speciella lilla grisen. Fick till och med tips om att ringa en affär i Finspång och en i Söderköping men INGEN hade grisen hemma. Efter ett tag kom jag på att Kusinerna i Linköping har en likadan gris så pappan fick ringa och fråga om vi kunde få låna tills vi köpt en ny via Internet. Faster Lena lovade att skicka med post så förhoppningsvis kommer Låne-Bamsen imorgon.

Vid nattingen försökte jag ge olika gosedjur till Astrid som var ganska trött, vilket var tur, men det var inget som passade. Tillslut somnade hon utan Bamsen och utan ersättare, men ni kan ju tänka er vilket dårligt samvete mamman har....

1 kommentar:

  1. stackars lilla bamsen då...vart kan han ha tagit vägen? hoppas astrid nöjer sig med en kopia:) bamsekramar

    SvaraRadera