lördag 22 maj 2010

Hela husets hjälte


Det får vi nog säga att Anders blev idag när han mitt i hockeyn!!!! hörde ett brandlarm, går ut i trappen där det luktar konstig brandrök, börjar ringa på dörrarna där han tror att ljuden och lukten kommer ifrån. Efter lite eget undersökande gissar han att det är lägenheten över oss som är orsaken till lukten. I den lägenheten som det troligtvis handlar om är det förstås ingen hemma. Anders får ringa 112 som skickar 1 ambulans, 3 brandbilar och 1 polisbil för att undersöka orsaken.
Tur i oturen är det en ruta öppen i den inglasade balkongen och även balkongdörren står öppen, så det är bara för brandkåren att hissa upp ett par gubbar med stegbilen. De hittar en papperspåse som står och ryker, den börjar brinna när den kommer ut i luften och får lite nytt syre.
Senare på kvällen träffar Anders grannen vars lägenhet höll på att bli kaffeved och han berättade att det var en burk och lite trasor som låg i påsen med något lösningsmedel på som hade självantänt. Tackvare Anders med hörsel och luktsinne som den bästa blodhund kunde branden hejdas i tid! Med tanke på pådraget som blev med sirener och brandmän, stegbil och poliser så hade hela gården rejäl lördagsunderhållning i någon timme, bättre än körslaget och sommarkrysset eller vad det är som visas klockan 20 en lördagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar